top of page

Padvinderij is een leefstijl

Voor hen die bekend zijn ermee roept het woord 'Padvinderij' beelden op van marsen, kampen, interessante hobbies, insecten en vleermuizen. Het verbreden van hun wereld orientatie en het opbouwen van een relatie met God is de dubbele doelstelling van de club die gericht is op kinderen tussen 10 en 15 jaar. Met ruim 2 miljoen leden wereldwijd staat deze club open voor alle kinderen die beloven naar de padvinders wet, taak, motto en gelofte te leven. Het maakt hierbij niet uit tot welke kerk je behoort.

Padvinders bezig met een aanleggen van een vuur.

Er zijn 6 padvinderklassen:

Vriend: 10 jaar.

Makker: 11 jaar.

Verkenner: 12 jaar.

Pionier: 13 jaar.

Reiziger: 14 jaar.

Gids: 15 jaar.

Voor kinderen tussen 6-9 jaar bestaat een de Avonturiersclub die ook onderverdeeld zijn in klassen. Kinderen ouder dan 16 jaar mogen de leidersopleiding volgen. Ben je ouder dan 16 jaar dan mag jij de Meester Gidsen opleiding volgen.

De filosofie van de Advent Padvinderij .

Het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten legt zich erop toe om de noden van jongeren te kennen en om haar jeugdigen te trainen voor leiderschapsrollen en dienstbaarheid in de gemeenschap.

De padvindersclub is een kerkelijk georienteerd, recreatieve geestelijke activiteiten programma ontwikkeld voor jongeren tussen 10 en 15 jaar.

Waarom trekt padvinderij zo aan?

Padvinderij trekt deze leeftijdsgroep aan omdat het programma gericht is op lichamelijke activiteiten. Gedurende deze leeftijd maken jongeren een grote sprong in de lichamelijke ontwikkeling door.

Het programma heeft daarom veel aktie, avontuur, uitdagingen, groepasactiviteiten en voorziet in mogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe gewoonten en vaardigeheden die moeten leiden tot persoonlijke groei, team - en gemeenschapszin en loyaliteit en respekt voor God, Zijn schepping en Zijn kerk.

De Kerngedachte.

De filosofie van de padvinderij is gestoeld op de gedachte dat 'kinderen het beste leren uit gegeven voorbeelden dan van theorie'. Als kinderen hun leiders en ouders zien - die geestelijke - en sociale waarden nastreven - zullen ze ook het verlangen hebben om hoge morele principes, liefdevolle en medelevende attitudes te hebben.

Ze zullen dan gemotiveerd zijn om uit te gaan blinken in alles waarmee ze bezig zijn. Jongeren leren effectief in een positieve en veilige leeromgeving.

Ouder Participatie

Hoewel de club op de eerste plaats voor jongeren is opgezet, is het ook de bedoeling dat ouders en de gemeenteleden - door actieve participatie - deel worden van de wereld van de padvinder. Zo wordt de zogenaamde generatiekloof gedicht omdat jongeren en ouderen samen aanbidden, werken en spelen. Betekeinsvolle vriendschapsbanden worden gesloten wanneer leiders en counselors (leraren) meedoen met de padvinders, samendelen, vertrouwen opbouwen en samenwerken.

Wie zijn de leiders?

De vrijwillge leiders - met een dosis aan uiteenlopende vaardigeheden en hobbies - geloven in Jezus Christus en zijn overtuigd van het levenspad dat ze bewandelen om het eeuwige leven te ontvangen. Ze zien de padvindersclub als een experimenteel laboratorium waar groei en leren synoniemen zijn voor gezelligheid. Falen is geen optie. Aktiviteiten zijn een hulpmiddel in het leerproces.

Wat zijn de activiteiten?

De potentie van de club wordt alleen beperkt door de fantasie van het leiderschap en de leden van de club. De club heeft varierende aktiviteiten van gemeenschapsprojecten binnen de lokale en internationale gemeenschap tot natuur - en milieuprojecten, kampen, hulpverlening bij rampen, kampen en avontuurtripjes. Het padvindersprogramma prikkelt elk lid om gebruik te maken van zijn/haar unieke talenten.

Het padvindersprogramma is gebasseerd op een op leeftijd gestruktureerd leerprogramma. Dit programma is verdeeld over 6 klassen en bijkans 350 specialisaties die onder andere bestrijken: kunst en nijverheid, natuur, huishoudvaardigeheden, recreatie, geestelijke ontwikkeling, gezondheid en ambacht.

Deze vaardigeheden dienen vaak als springplank voor een latere carriere of hobby. Dus Waarom geen Padvinderij?

De vraag is nu: Waarom zou mijn kind geen deel van moeten zijn? Uw kind zal zichzelf leren kennen en zal ook worden geleerd hoe die moet omgaan met zijn/ haar eigen identiteit. Het zal leren om eigen verantwoorde keuzen te maken, rekening houdend met de wensen en verwachtingen van de omgeving en van God.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page